Mercedes’in EQC SUV’u ardından ilk elektrikli sedan aracı EQS Concept yapısı bizlere gösterildi. Mercedes’in olmadığı bir dünya düşülmediği gibi otomobillerde oluşan yapının öncülüğünü acaba kim yapardı? O yüzden Otomobiller=Mercedes şeklinde bir düşünce var.
kolayca yatırım yapın
EQS’in en son bir teaser videosu gelmişti. Orada aracın panjur bölümü, yan ve arka duruş biçimlerinden küçük kareler verilmişti. Alman markanın elektrikli araçlara yaptığı MEA platformundan çıkacak EQS, Tesla’dan öte bir araç gibi duruyor.
EQS, bir arabanın tamamı elektrikli yapıda nasıl olması gerektiğini anlatıyor.Model, S Serisi’ni elektrikli araç kısmında temsil edecek olsa da yapı olarak EQS daha çok CLS’ye kayıyor. Daha oval bir burun yapısında olan EV aracın yeni düzeni, her biri daha önce belirtilen ışık kayışına entegre edilmiş iki holografik lens modülüne sahip Dijital Işık farları, harika gözüküyor. Izgarayı da yabana atmayalım. Işıklandırma için gelecekteki Mercedes modellerinin yapılandırmalarının nasıl olacağının bir ön gösterimi, sınırsız sayıda ışık varyasyonuna olanak tanımlanıyor.
Arka bölümdeki 229 aydınlatmalı tek yıldızlarla özellikle yenilikçi ön ızgara, üç boyutlu bir etki yaratabilen 188 ayrı LED‘den oluşan bir ışık matrisini barındırıyor.
Dikkatli bakıldığında tampona verilen stil açısından EQC ile yakın benzerlikte. Aslında EQ Vision sonradan nasıl üretime dönüştürüldüyse, EQS’te birebir aynı olacak izleri taşıyor.
Alman marka dış tasarımın kusursuz görünmesi adında “lightbelt” yapıyı her kısmında hissettiriyor. Alman marka Vision EQS’ye “duyusal olarak zarif ve çarpıcı bir şekilde şarj olabilen” diyor. Kesinlikle bu EV otomobil fuarın en sıra dışı aracı.
EQS’in tabanına yerleştirilen, aracı maksimum dengede tutulan piller, 100 kWh hacminde.Vision EQS’e yerleştirilen bataryalar 100 kWh ve toplamda 350 kW-470 ps güçle çıkış yapacak. Elektrikli ultra lüks sedanın 4.5 saniye altında kalkış yapacağı söylendi. Çift elektrikli motordan lastiklere 760 nm tork gidecek.
Maksimum sürat rakamı olarak 200 km/h ve menzil aralığı 700 km’ye kadar uzanıyor. Rakamlar premium bir EV araç için yeterli. Show aracı, 350 kW şarj cihazı kullanıyor ve 20 dakikadan daha az bir sürede pillerini %80 doluluk oranına getiriyor.
Alman marka sözcüsü, “Vision EQS teknoloji platformu ile Mercedes-Benz, tamamen yeni, tamamen değişken bir batarya-elektrikli sürücü platformunu seçiyor. Bu, pek çok açıdan çapraz model bazında ölçeklendirilebilir ve kullanılabilir: modern modüler sistem sayesinde dingil mesafesi ve iz, ayrıca diğer tüm sistem bileşenleri ve özellikle de batarya değişkendir ve bu nedenle çok çeşitli farklı araç konseptleri” dedi.
Modelin kokpitinde verdiği duygu, tarifsiz!Otomobilden çok ultra lüks bir yatın kabini gibi duran EQS’te akçağacından kaplanmış paneller, gelecekteki Mercedes-Benz’in lüks yatırımlarında benimsenecek çalışmalardan birisi. Ayrıca bu iç parçalar PET ŞİŞE’lerden dönüştürülerek yapılmış.
Suni deri kullanan Mercedes, bunu Nappa ile karışık bir şekilde koltuk ve diğer aksamlara eklemiş. Çatı kaplaması, geri dönüştürülmüş “okyanus atığı” plastiğinden oluşturulan yüksek kaliteli bir tekstilden oluşmaktadır.
Karşımızdaki MBUX, teknoloji açısından en gelişmiş olanı. Hatırlarsanız yeni C Serisin’de gördüğümüz ancak ilk yeni nesil S’te kullanılacak çift dokunmatik ekran düzenine yakın, aslında o şekillerinde gelecek zamanını gösteriyor. Alman markanın kapı kollarındaki fiziksel butonların dokunmatik hale dönüştürmesinden tüm yapının özetini yapabiliriz.
İlginizi Çekebilir :
Bu mekan içerisinde EQS’in sürücüsü daha ileri seviyede bir otonomla hareket edebilecek. 3. Seviye Otonom Sürüş Tekniği ile donatılan lüks sedanın normalden çok üstün olan modüler sensör sistemi sayesinde, özerk sürüş düzeyi tam otomatik hale hazırlanmış oluyor. Kısaca Mercedes bu işi koparttı gidiyor.
Her zaman erişilmesi zor olduğu gibi insanlara en modern ve teknolojik arabalar verebilen Mercedes, EQS ile bir şey kaybetmediğiniz gösterdi. Bu muhteşem yapı için sizin görüşleriniz nelerdir?