Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Yapı Kredi Duyurdu: 458 Milyon Dolarlık Sendikasyon Kredisi

Yapı Kredi, 458 milyon dolarlık iki dilimli sendikasyon sağladığını açıkladı. CEO Gökhan Erün, açıklamalarda bulundu. İşte detaylar;
Yapı Kredi Duyurdu: 458 Milyon Dolarlık Sendikasyon Kredisi
Son Güncelleme: 
Yorum

Yapı Kredi, toplam 458 milyon dolarlık iki dilimli sendikasyon sağladığını duyurdu. Hem Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) hem de resmi web sitesi üzerinden duyurulan bilgide, Yapı Kredi CEO’su Gökhan Erün’ün açıklamaları da yer aldı. Erün, küresel zorluklara işaret etti ve ihracat vurgusu yaptı.

Sendikasyonun 14 ülkeden 23 bankanın katılımı ile sağlandığı paylaşıldı. Yapılan açıklamada sürdürülebilirlik kriterliğine bağlı olma özelliğine sahip bu sendikasyon kredisinin dış ticaretin finansmanı için kullanılacağı ifade edildi. Bir önceki yılın aynı döneminde banka 822 milyon dolarlık sendikasyon sağlamıştı.

Sendikasyon kredisinin toplam maliyeti dolar dilimi için SOFR artı yüzde 4,25, euro dilimi için Euribor artı yüzde 4,00 olarak gerçekleşti.

Bankanın 210 milyon dolar ve 249 milyon euro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden sağladığı kredinin vadesinin 367 gün olduğu belirtildi. Sendikasyon kredisinin ortak koordinatörlüğünü Bank of America, Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD, sürdürülebilirlik koordinatörlüğünü Bank of America, SMBC ve Standard Chartered, aracılığını da Emirates NBD tarafından üstlenildiği aktarıldı.

Gökhan Erün’ün Açıklamaları

Yapı Kredi CEO’su Gökhan Ürün, Türk bankacılık sektörüne ve Yapı Kredi’ye duyulan güveni bir kez daha teyit ettiklerini söyledi.

Küresel olarak zorlu günlerden geçildiğini, Türkiye’ye ve topluma karşı olan sorumlulukları yerine getirebilmek için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Sürdürülebilirlik kriterlerine bağlı olarak sağlanan kaynağın dış ticaret finansmanına yönlendirileceğini paylaştı. Bu sayede ihracatı ve reel sektörü destekleyeceklerini ve Türkiye’nin ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini dile getirdi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu