Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Wells Fargo 2026’da iş gücünü azaltmayı planlıyor

Wells Fargo, verimlilik hedefleri doğrultusunda 2026’da çalışan sayısını azaltmayı planlarken, bu çeyrekte kıdem tazminatı maliyetlerinin artacağı belirtiliyor.
Wells Fargo 2026’da iş gücünü azaltmayı planlıyor
HABER GİRİŞ

Wells Fargo CEO’su Charlie Scharf, bankanın gelecek yıl çalışan sayısında düşüş beklediğini ve mevcut yılın son çeyreğinde kıdem tazminatı maliyetlerinin artacağını açıkladı. Scharf, Goldman Sachs’ın düzenlediği finansal hizmetler konferansında yaptığı konuşmada, bütçe çalışmalarının bu tabloyu ortaya koyduğunu belirtti.

“Yapay zekâ öncesinde bile, gelecek yıla daha az çalışanla gireceğimizi öngörüyorduk,” diyen Scharf, teknolojinin insanları tamamen ikame etmeyeceğini ancak iş süreçlerinin yeniden şekillenmesi için önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı.

Scharf, beklenen personel azalmasının bankanın verimlilik odaklı yapısal dönüşümünden kaynaklandığını yineledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.