
Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret (VESTL), 22 Mayıs’ta Kamuyu Aydınlatma Platformu’ndan 2024 yılı olağan genel kurulu toplantısında onaylanan kar payı dağıtım kararı hakkında açıklama yaptı.
Şirket, gerçekleştirilen 2024 faaliyet yılına yönelik olağan genel kurul toplantısında, yönetim kurulunun kar payı dağıtımı yapılmaması teklifinin kabul edildiğini belirtti.
Vestel Elektronik, PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebecilik Mali Müşavirlik A.Ş. tarafından denetlenen 2024 yılı konsolide finansal tablolarında ana ortaklığa ait dönem zararı 11 milyar 20 milyon 692 bin TL olarak gerçekleştiğini, Vergi Usul Kanunu kapsamındaki finansal tablolarda ise net dönem zararının 2 milyar 851 milyon TL olarak kaydedildiğini ifade etti.
Şirket, finansal tablolarda dağıtılabilir dönem karı bulunmaması nedeniyle, 2024 yılı için temettü dağıtımı yapmayacak.
VESTL, 22 Mayıs’ta günü yüzde 2,3 artışla 39,8 TL’den tamamladı. Hissede aylık yüzde 13, yıllık ise yüzde 58 oranında değer kaybetti.

kolayca yatırım yapın