Borsa İstanbul’daki son dönemdeki yükselişin ne kadar devam edeceği, CNBC-e TV’ye konuk olan uzmanlar tarafından detaylıca değerlendirildi.
Marbaş Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Soner Kuru, kısa vadede aşırı fiyatlamaların olabileceğine dikkat çekti, ancak temel göstergelere dayalı olarak borsada iki yıl sürecek bir yukarı hareketin başladığını vurguladı.
“Borsa, ekonomik temellere dayanarak yukarı yönlü hareket edecek. Kısa vadede aşırı fiyatlamalar olsa da, uzun vadede pozitif bir görünüm var” ifadelerini kullandı.
London Capital Ekonomisti Eyüp Demir, borsanın fiyat/kazanç oranı (F/K) açısından oldukça ucuz olduğunu belirtti ve yabancı yatırımcı ilgisinin arttığını söyledi.
Demir, özellikle faizlerin gevşemesi durumunda borsanın yatırımcılar için cazip bir seçenek olacağına dikkat çekere, “Borsada yükseliş devam ederse, yatırımcılar mevduat faizlerine kıyasla çok daha yüksek getiriler elde edebilir” diye konuştu.
Ahlatcı Yatırım Araştırma Müdür Yardımcısı Dinçer Kurt ise teknik açıdan sınırlı geri çekilmelerin borsanın yükseliş trendini bozmayacağına inandığını belirtti.
Kurt değerlendirmesinde, “Borsa İstanbul’da kısa vadede 13.700-800 seviyelerinde tutunulursa, 16 bin-16 bin 500 seviyelerine doğru yükseliş sürecektir. Geri çekilmeler olsa da ana trend bozulmaz” diyerek, yatırımcıları uzun vadeli perspektifle hareket etmeye çağırdı.