Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Uzmandan altın yorumu: Artık masum değil, manipülasyona açık

Şirin Sarı, altın fiyatlarına yönelik değerlendirmesinde aşağı yönlü baskının öne çıkabileceğini söyledi. İşte detaylar;
Uzmandan altın yorumu: Artık masum değil, manipülasyona açık
HABER GİRİŞ

Altın fiyatları, Gazze’deki ateşkes gelişmesinden sonra sınırlı bir düşüş gösterdi. 4059 dolar olan rekor seviyesinden gerileyen ons altın, 10 Ekim saat 14.10 itibarıyla yüzde 0,5 artışla 3998 dolarda işlem görüyor.

Sizce Gram Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Yatırımcılar, yılbaşından bu yana güçlü getirilerle öne çıkan altının gelecek dönemlerde nasıl bir performans göstereceğini merak ediyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı, A Para’ya verdiği demeçte altında yükselişlerde biraz iştahsızlığın öne çıktığını, bu durumun piyasada düzeltme beklentisini yükseltebileceğini ifade etti.

Yükselişlerin önümüzdeki süreçlerde devam edebileceğini dile getiren Sarı, kısa vadede bir miktar düşüşün görülebileceğine dikkat çekti.

Uzman, “Altın tek yatırım aracı değil, uzun süredir farklı yatırım araçlarında da fırsat oluşmaya başladı. Borsa İstanbul’u konuşuyoruz. Otomotiv ve konut sektörü önümüzdeki günlerde hareketlenebilir. İnsanlar şunu unutmamalı. Altın tasarruflarımızı değerlendirdiğimiz, ev-araba alırken bir teminat oluşturabilmek adına kullandığımız bir enstrümandı” dedi.

Daha sakin kalıp fiyatların oturmasını beklemenin daha sağlıklı olacağını aktaran Sarı, “Tüm dünyanın konuştuğu enstrüman artık çok masum değil. Altın manipülasyon ve spekülasyonlara çok açık. Ons altında 3400 – 3500 bandına kadar düşüşler gelebilir. Dördüncü çeyrek biraz daha satış baskının olabileceği bir çeyrek. Dolar endeksinde yükseliş görürsek altında baskılanma görebiliriz” değerlendirmesini yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.