Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Uzman uyardı: Kur yükseliyor diye dövize koşmayın!

Filiz Eryılmaz, yatırımcıların kur yükselecek düşüncesiyle döviz kurlarına koşmaması gerektiğini belirtti. İşte detaylar;
Uzman uyardı: Kur yükseliyor diye dövize koşmayın!
HABER GİRİŞ

19 Mart’ta Türkiye’deki soruşturma ve gözaltı gündeminin etkisiyle dolar, euro ve sterlin kurunda tarihi seviyelere tanıklık edilmişti. Doç Dr. Filiz Eryılmaz, bugün yaptığı değerlendirmede döviz kurlarındaki yükselişe işaret ederek yatırımcıları uyardı.

Sizce Dolar Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Dünkü haber akışlarıyla birlikte piyasalarda ciddi bir panik havasının görüldüğünü söyleyen Eryılmaz, özellikle dolar/TL tarafında sert bir yükseliş yaşandığını anımsattı.

Spot piyasada yalnızca bir saat içinde yüzde 13-14’lük bir artış görüldüğünü, bu ani dalgalanmanın piyasada “Merkez Bankası müdahale etmiyor mu?” sorusunu gündeme getirdiğini belirtti.

Saat 10.40’tan sonra devreye giren Merkez Bankasının doları bir miktar baskıladığını, fakat yine de kurun 41,1 seviyesini gördüğünü kaydetti.

10 milyar dolarlık carry trade çıkışından söz edildiğini açıklayan uzman, bu kadar büyük bir yabancı çıkışının döviz talebini artırarak kurun hızla yükselmesine neden olduğunu aktardı.

“Dövize Koşmayın”

TGRT Haber’de konuşan Filiz Eryılmaz, “Piyasalardaki panik havası, yatırımcılarda “kur daha da yükselecek” endişesi oluştursa da, bu noktada temkinli olunmalı. Merkez Bankası, rezervlerini kullanarak kuru belli bir aralıkta tutmaya çalışacak.” ifadelerini kullandı.

Sürekli dövize yönelmek yerine piyasayı sakin takip etmek ve ani kararlar vermemek gerektiğini vurgulayan uzman, Merkez Bankasının kur şoklarını engellemek için elinde hala güçlü araçlar bulunduğunu söyledi.

20 Mart saat 14.09 itibarıyla dolar/TL yüzde 0,5 artışla 38 seviyesinde , euro/TL 41,4’te yatay, sterlin/TL 49,4’te yatay seyrediyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın