Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Ünlü Profesör Trump’ın enflasyon yorumunu eleştirdi: Yanlış!

Johns Hopkins Üniversitesi’nde Uygulamalı Ekonomi Profesörü olan Steve Hanke, ABD Başkanı Donald Trump’ın enflasyon yorumlarına ilişkin değerlendirmeleriyle dikkat çekti.
Ünlü Profesör Trump’ın enflasyon yorumunu eleştirdi: Yanlış!
HABER GİRİŞ

Dün gazetecilere yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Trump, FED Başkanı Jerome Powell’a yönelik eleştirilerini sürdürürken enflasyonda gerileme olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı, şöyle konuştu:

“Petrol programın çok ilerisinde ve bunun sebebi bizim politikalarımız. Petrol şu anda varil başına 60-65 dolar aralığına düştü… Gıda düştü; bakkaliye düştü… Maliyetler düştü. Çok az enflasyonumuz var.”

Ayrıca selefine atıfla Joe Biden ile petrol fiyatlarının tavan yaptığını belirterek, “sorunumuza sebep olan da bu” dedi.

Ünlü profesör Hanke ise Trump’ın açıkça hatalı olduğunu dile getirdi. Bugün yaptığı paylaşımda Hanke, “Yanlış. Petrol şokları enflasyonun sebebi değildi.” İfadelerini kullandı.

Enflasyonun her zaman para arzında bir artış ile başladığını vurguladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.