Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TZOB Genel Başkanı: Süt Üretimi için Tedbirler Alınmalı

Süt üretiminin geliştirilmesi için açıklama yapan TZOB Başkanı Bayraktar, girdi maliyetlerine dikkat çekti. İşte detaylar;
TZOB Genel Başkanı: Süt Üretimi için Tedbirler Alınmalı
HABER GİRİŞ

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 1 Haziran Dünya Süt Günü vesilesiyle açıklamalarda bulundu. Süt üretimi konusunda tedbirler alınması gerektiğini aktararak süt fiyatlarını baskılamak yerine farklı uygulamalar yapılmasının daha uygun olacağını savundu.

Bu kapsamda yem fiyatlarının kontrol alınması ve yetiştiriciye makul fiyatlardan kaba ve kesif yem temin etmenin yolunun bulunması gerektiğini paylaştı.

Bayraktar, artan nüfustan dolayı süt üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması için tedbirler alınmasının, üreticilerin küstürülmemesinin ve süt fiyatlarının baskılanmamasının doğru olacağını vurguladı.

Başkan Şemsi Bayraktar, Mayıs ayı üretici ile market arasındaki en büyük fiyat farkının yüzde 316,8 ile en fazla elmada görüldüğünü söyledi. Bunu yüzde 302,5 ile maydanoz, yüzde 210, ile limon, yüzde 199,9 ile kuru incir, yüzde 183,3 ile kuru üzüm ve yüzde 181,3 ile kırmızı mercimeğin takip ettiğini paylaştı.

Mayıs ayında üreticide fiyatı en çok düşenin yüzde 50,8 ile kuru soğan olduğunu sözlerine ekledi.

GCM Yatırım Banner

“Üreticiler Borçlanıyor, Sıkıntı Çekiyor”

Bayraktar, Ekim ayından bu yana yüksek girdi maliyetleriyle karşılaşan üreticilerin borçlandığını, sıkıntı çekerek üretime devam ettiğini belirtti.

Üreticilerin emeğinin ve alın terinin karşılığını almak istediğini vurguladı ve yüksek maliyetleri karşılayacak makul bir refah payı bırakacak alım fiyatlarının açıklanmasını beklediğini bildirdi. (AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.