Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Türkiye’nin risk primi düşüyor: Borsada yeni zirveler görüldü

Yatırımcılar için önemli bir gösterge olan CDS düşmeye devam ediyor. Borsada güçlü yükselişler ön planda. İşte detaylar;
Türkiye’nin risk primi düşüyor: Borsada yeni zirveler görüldü
HABER GİRİŞ

Türkiye’nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS), 22 Eylül’de 236,8 puan ile son 7 yılın en düşük seviyesini gördü.

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program (OVP), geleceğe yönelik ekonomi hedefleri, yurt içinde yaşanan siyasi gelişmeler Türkiye’nin kredi risk primine doğrudan etki ediyor.

Finansal açıdan tercihleri etkileyen CDS, hem yerli hem de yabancı yatırımcılar için önemli bir gösterge niteliğinde. Risk priminin düşmesi, Türkiye’ye olan güveni artırırken piyasalarda risk iştahının artmasına destek sağlıyor.

Borsa İstanbul’da Yeni Rekor

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi, 22 Eylül tarihli haftanın ilk işlem gününde 11 bin 540 puan ile tüm zamanların en yükseğini gördü. Yüksek Seçim Kurulu’nun CHP kurultayı için “tam kanunsuzluk” itirazını reddetmesi, yani kurultayın önünün açılması, yurt içi piyasalara pozitif yansıdı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.