
Türkiye Varlık Fonu’ndan (TVF) yapılan açıklamaya göre; 12 ülkeden 20 bankanın katılımıyla temin edilen toplam 837 milyon Euro ve 285 milyon dolar sendikasyon kredisinin vadesi iki yıl olarak belirlendi.

kolayca yatırım yapın
İlk kez Hazine garantisi olmadan tamamlanan bu işlemle birlikte, uluslararası piyasalarda Türkiye ekonomisine duyulan güvenin bir kez daha tescillendiği belirtildi. Daha önceki yıllarda sendikasyon kredilerinde yer alan “Hazine garantisi” yapısı, bu kredi ile kaldırılmış olundu.
Sendikasyon kredisinin toplam maliyetlerinin Euro dilimi için yıllık Euribor + yüzde 2 ve dolar dilimi için SOFR + yüzde 2,25 olarak belirlendiği de açıklandı.
Kredi işleminin, yatırımcılardan yoğun ilgi görerek 2023 yılındaki borçlanma tutarının iki katından fazla talep aldığı görüldü. Artan yatırımcı ilgisine karşılık bu yılın sendikasyon kredisinde ilk kez dolar diliminin de eklendiği ifade edildi.
2019 ve 2023 yıllarında alınan sendikasyon kredileri gibi iki yıl vadeli olarak yapılandırılan işlemin, iki ayrı dilimde toplam 1,1 milyar Euro seviyesine ulaştığı belirtildi. Temin edilen yeni kredinin, vadesi tamamlanan 2023 yılı sendikasyon kredisine göre yüzde 139 yenileme oranıyla gerçekleştiği de açıklandı.