Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firüz Bağlıkaya, Türkiye’nin sağlık turizmi alanındaki konumunu değerlendirdi. Bağlıkaya, mevcut yılda sağlık turistinin yüzde 30 artarak 1,8 milyonun üzerine çıkmasını beklediklerini açıkladı. Bununla birlikte sağlık turizmi gelirlerinde de artış öngördüklerini belirtti.
kolayca yatırım yapın
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre 2022’de Türkiye’ye sağlık ve tıbbi amaçlarla gelen ziyaretçi sayısının 1,4 milyonu geçtiğini aktardı.
2023’ün Ocak-Mart döneminde sağlık turizmi çerçevesinde Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 37,5 yükselerek 474 bin 114’e yükseldiğini ifade etti.
En Çok Hangi Branşlar İlgi Görüyor?
Bağlıkaya, sağlık turizmi kapsamında en çok tercih edilen branşların kadın hastalıkları, iç hastalıkları, göz hastalıkları, tıbbi biyokimya, genel cerrahi, diş hekimliği, ortopedi ve travmotloji, enfeksiyon hastalıkları ve kulak-burun-boğaz bölümleri olduğunu paylaştı.
Bunların yanında saç ekimi için gelen ziyaretçilerin de sayısının oldukça fazla olduğunu, saç ekimi konusunda en önemli merkezin İstanbul olduğunu kaydetti. Saç ekimi için gelenlerin geçen yıla göre yüzde 20 oranında artmasını beklediklerini duyurdu.
Sağlık Turizminden 453 Milyon Dolar
TÜRSAB Başkanı, “2023 yılında yüzde 30 artışla 1,8 milyonun üzerinde sağlık turisti almayı bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Yılın ilk çeyreğinde sağlık turizminden elde edilen gelirin geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 10,7 yükseldiği ve 453 milyon 714 dolara çıktığını belirtti.
Yükseliş Devam Edebilir
Bağlıkaya, Türkiye’de turizm sektöründe yapılacak tanıtım ve pazarlama çalışmalarıyla bu alandaki yükselişin devam edebileceğini, bu noktada seyahat acentelerinin desteklenmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.
Hassas bir alan olan sağlık turizminde profesyonelliğin çok kritik olduğunun altını çizdi ve alanında uzman olan kişi ve kuruluşların bu işi yapması gerektiğini vurguladı. (AA)