Colendi’nin Kurucu Ortağı ve CEO’su Bülent Tekmen, bu hafta Bloomberg HT’nin Yatırım Vizyonu’na konuk olarak açıklamalarda bulundu. Finansal teknolojinin dünyanın kâr üreten en büyük sektörlerinden biri olduğuna vurguda bulundu.
kolayca yatırım yapın
Yılda 6,5 trilyon dolarlık bir kâr potansiyelini barındıran bankacılık hizmetleri, finansal servisler ve genel olarak finans sektörünün veri ve yapay zeka ile geliştirilebilecek ürünlerin merkezinde bulunduğuna dikkat çekti.
Dünyanın merkezinde veriyle, yapay zeka ile geliştirilebilecek ürünler ve servislerin devreye girebileceğini öngörerek, son kullanıcıya en etkili şekilde fayda sağlayan şirketlerin öne çıkacağını ifade etti.
Türkiye’nin dünyanın en iyi bankacılık altyapılarına ve en güçlü teknolojileri üretebilen şirketlere sahip olduğunu belirtirken, bu alanda fark yaratmanın önemine işaret etti. Söz konusu teknolojilerin hepsinde Türkiye’nin, dünya markaları çıkarması gerektiğini belirtti.
Başarı Girişimciler Pes Etmeyenlerdir
Girişimciliğin önemine de vurguda bulunan Tekmen, başarılı girişimcilerin pes etmeyenler olduğunu kaydetti. Bu noktaya gelmek için binlerce görüşme yapmanın ve çoğunlukla reddedilmeye alışmanın kaçınılmaz olduğunu paylaştı.
Türkiye’nin dünya çapında agresif bir girişimcilik ekosistemine sahip olduğunu ifade eden Tekmen, ülkenin gelecek 10 yılda 1 trilyon dolarlık yatırım çekebilecek en değerli ekosistemlerden biri olacağına inandığını dile getirdi.
Yabancı yatırımcı ilgisinin artarak devam edeceğini savunarak, yapay zeka konusunda da değerlendirmelerde bulundu.
Yapay zekanın doğru konumlandırıldığında dünyayı büyük ölçüde değiştireceğini söyleyerek, etkili kullanımla dünyanın farklı bir boyuta evirileceğini vurguladı.
“Yapay zekayı doğru konumlandırdığınızda yeni dünya çok başka olacaktır.” ifadelerini kullanan Tekmen, yakın gelecekte Türkiye’den birçok başarılı girişimcilik öyküsü duyulacağına inandığını iletti.
Ülkenin girişimcilik ruhunun dünya çapında dikkat çekici olduğunu ve yabancı yatırımcı ilgisinin artarak devam edeceğini öngördü.