Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Ekim 2025 dönemine ilişkin tüketici fiyat endeksi (TÜFE) verileri yayımlandı. Buna göre; Ekim’de enflasyon aylık yüzde 2,55, yıllık yüzde 32,87 artışa işaret etti.
Ekim’de enflasyonun aylık yüzde 2,83 artması beklenirken, yıllık yüzde 33,20 düzeyinde gelmesi bekleniyordu. Eylül 2025 döneminde ise aylık yüzde 3,23 ve yıllık yüzde 33,29 ile beklentilerin bir hayli üstünde sonuçlar gelmişti.
Tüketici fiyat endeksi bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 28,63 artış gösterirken, 12 aylık ortalamalara göre yüzde 37,15 artış olarak gerçekleşti.
TÜFE gıda ve alkolsüz içeçeceklerde yıllık yüzde 34,87 artarken, en yüksek ağırlığa sahip diğer iki ana harcama kolundaki yıllık değişimler, ulaştırmada yüzde 27,33 ve konutta yüzde 50,96 olarak gerçekleşti.
İlgili ana grupların yıllık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 8,44, ulaştırmada yüzde 4,34 ve konutta yüzde 7,75 oldu.
Aylık bazda ise TÜFE gıda ve alkolsüz içeçeceklerde yüzde 3,41 artarken, en yüksek ağırlığa sahip diğer iki ana harcama kolundaki aylık değişimler, ulaştırmada yüzde 1,07 ve konutta yüzde 2,66 olarak gerçekleşti.
İlgili ana grupların aylık değişime olan etkileri ise gıda ve alkolsüz içeceklerde yüzde 0,83, ulaştırmada yüzde 0,16 ve konutta yüzde 0,45 oldu.