Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

TSB/Benli: “Artan Sağlık Harcamaları Tamamlayıcı Sigortalar ile Hafifleyecek”

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Benli, 2020 yılında yaygınlaşacak olan tamamlayıcı sağlık sigortaları ile sağlığa yapılan yüksek harcama tutarlarına makul bir çözüm sunulacağını söyledi.
TSB/Benli: “Artan Sağlık Harcamaları Tamamlayıcı Sigortalar ile Hafifleyecek”
Son Güncelleme: 
Yorum

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, Türkiye’de özellikle son dönemlerde yapılan sağlık harcamalarının arttığına değinerek önemli açıklamalar kaydetti. 2020 yılında yaygınlaşacak tamamlayıcı sağlık sigortalarına işaret eden Benli, bu sayede sağlık harcamalarında görülen artışın etkilerinin azalacağını aktardı.

Tamamlayıcı sağlık sigortalarının gelişimi için kamunun gereken desteği verdiğini bildiren Benli, bu anlamda vatandaşa uygun fiyatlı çözümler sunularak sağlık harcama tutarlarının artışından kaynaklanan yükün azalacağını ifade etti.

Katlanılan maliyetin özel sağlık sigortasına göre çok daha düşük olması nedeniyle tamamlayıcı sağlık sigortasının daha avantajlı olduğunu belirten Benli, 2020 yılında buna yönelik ürünlerde de artış olacağına işaret etti.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortaları AvantajlıAçıklamasında sigorta ve Bireysel Emeklilik Sistemi’nin (BES) 2019 yılı içindeki genel durumunu inceleyen Benli, Türkiye ekonomisindeki dengelenmenin 2019’un ikinci yarısından itibaren sigorta sektöründe görüldüğüne işaret etti. Buradan hareketle 2020 yılından beklentilerini de açıkladı.

Sigorta sektöründeki büyümenin oldukça güçlü olduğunu vurgulayan Benli, her türlü olumsuz duruma rağmen büyümenin yavaşlamadığını dile getirdi. 2019 yılının Ekim ayı bitimi itibarıyla toplam primin 2018 yılının aynı dönemine kıyasla %24 yükseldiğini ve bu sayede 54,5 milyarlık üretim yapıldığını duyurdu. Sigorta sektöründeki reel büyümenin bu yılın Ocak-Ekim döneminde yıllık bazda %14,3 büyüme kaydettiğini açıkladı.

Benli, sigorta sektörünün karlılık oranlarında da 2018 yılının aynı dönemine kıyasla ciddi bir artış kaydedildiğini belirtti.

TSB Başkanı Atila BenliTeknik karın 2019’un üçüncü çeyreği itibarıyla yıllık bazda %27 yükselerek 5,5 milyar seviyesine ulaştığını ve bu rakamın geçtiğimiz yılın aynı döneminde 4,5 milyar olduğunu bildirdi.

2019 yılı değerlendirmelerini sürdüren Benli, bu süre içindeki en önemli gelişmenin Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) kurulması olduğunu ifade etti. Sigorta sektörünün ihtiyaçlarını kısa zamanda karşılayabilmesi nedeniyle kurumun önemine işaret etti. SEDDK ile sigorta farkındalığı yaratmanın yanı sıra finansal yapıların da güçleneceğine değindi.

2020 yılında doğal afetlerden kaynaklı hasarların giderilmesi konusunda yeni faaliyetlerin devreye gireceğini duyuran Benli, bunun ekonomik büyümeden destek alacağını ifade etti. Alacak, kefalet ve hayat sigortası alanında da iyileşme kaydedileceğini ekledi.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu