Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Trump’tan Powell eleştirisi: Zeka seviyesi düşük

Trump, ABD’de yatırımların tarihi boyutlara ulaştığını söyledi ve FED Başkanı Powell’ı hedef aldı. İşte detaylar;
Trump’tan Powell eleştirisi: Zeka seviyesi düşük
HABER GİRİŞ

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Hollanda’nın Lahey kentinde yapılan NATO Zirvesi’nde ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ı eleştirdi ve ABD ekonomisinin çok iyi durumda olduğunu söyledi.

NATO ülkelerinin savunma harcamalarına ayırdıkları payı 2035 yılına kadar gayrisafi yurt içi hasılalarının yüzde 5’ine çıkaracaklarına işaret eden Trump, planlanan artışın ABD için önemli bir kazanç olacağını vurguladı.

“ABD’de Enflasyon Yok”

ABD’de enflasyon olmadığını dile getiren ABD Başkanı, Powell’a yönelik sert eleştirileriyle dikkatleri üzerine çekti. Gümrük tarifelerden milyarlarca dolar kazandıklarını, gelen yatırımların ülke tarihinde daha önce görülmediğini ifade etti.

Trump Powell için “”Zeka olarak ortalama bir insan. Zeka seviyesinin yaptığı iş için düşük olduğunu söyleyebilirim” dedi. FED başkanlığı için üç veya dört ismi değerlendirmeye aldığını kaydetti.

“Savaşı Bitirmek için Harika Bir Zaman”

Rusya-Ukrayna savaşının diğer savaşlardan daha zor olduğunu belirten ABD Başkanı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in çok zor olduğunu söyledi.

Savaşı bitirmek için harika bir zaman olduğunu vurguladı ve “Putin ile konuşacağım. Bakalım bitirebilecek miyiz?” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın