
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 7 Ekim’de Gazze’deki sürece ilişkin açıklamalarda bulundu.
Gazze’de ateşkes yapılması için Mısır’daki görüşmelere bir heyetin gittiğini ve bir heyetin de yola çıktığını söyleyen Trump, Gazze Şeridi’nde barış için “gerçek bir şans” olduğunu vurguladı. ABD Başkanı, “Sadece Gazze değil, Orta Doğu’da barışa kavuşma ihtimalimiz var” yorumunu yaptı.
ABD Başkanı, 29 Eylül’de İsrail Başbakanı Netanyahu ile görüştükten sonra bazı maddeleri içeren bir plan açıkladı. İsrail’in ve Filistin’in bu plana uyması durumunda savaşın tamamen ortadan kalkacağı vaat edildi.
Trump, 3 Ekim’de yaptığı konuşmada Hamas’ın sunulan planı kabul etmesi gerektiğini, aksi takdirde görülmemiş bir cehennemi yaşatacaklarını vurguladı.