
RePie Yatırım Holding, iştiraklerinden RePie Portföy tarafından yönetilen fonların yanı sıra, RePie GSYO, Tera GSYO ve BUlls GSYO ile birlikte Türkiye’nin önde gelen dış ticaret sermaye şirketlerinden TGS Dış Ticaret’in (TGSAS) yüzde 42,24’ünü 19 milyon dolar bedelle satın aldı.
Pay devir sözleşmesine göre satın alım sonrasında oluşan ortaklık yapısında RePie Portföy ve RePie GSYO toplamda yüzde 30,6 ile büyük ortak olurken, Tera GSYO’nun payı yüzde 6,7 ve Bulls GSYO‘nun ise yüzde 5,0 olarak gerçekleşti.
Satış işleminin Rekabet Kurumu onayı dahil gerekli yasal onayların alınmasına müteakip tamamlanması bekleniyor.
“Stratejik Bir Eşleşme”
RePie Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, küresel ölçekte belirsizliklerin arttığı bir dönemde karmaşık bir denklemde fırsatları görebilme refleksine sahip olduklarını belirtti.
Çamlıbel, “Bu yıl güçlü bir adım atarak RePie Yatırım Holding’i hayata geçirdik. TGS gibi ihracatın finansal omurgasını taşıyan bir şirketin RePie ekosistemine katılması, operasyonel olmanın ötesinde, stratejik bir eşleşmeyi de temsil ediyor” dedi.
TGS Payları Tavan Oldu
TGS Dış Ticaret, 4 Ağustos’ta KAP üzerinden paylaşılan pay devir sözleşmesinin ardından 5 Ağustos’ta tavan hareketi gösterdi. TGSAS, saat 13.33 itibarıyla yüzde 10 artışla 176,7 TL’den işlem görüyor. Hissede haftalık yüzde 47, aylık yüzde 70, yıllık ise yüzde 158 oranında artış gerçekleşti.