
Deniz Yatırım, 11 Mart’ta paylaştığı günlük bülteninde 2024 yılına ilişkin bilançosunu paylaşan Aztek Teknoloji Ürünleri (AZTEK) için değerlendirmelerini paylaştı.
Şirketin 4Ç242te 2,4 milyar TL hasılat, 277 milyon TL FAVÖK ve 99 milyon TL net kar açıkladığına işaret eden aracı kurum, enflasyon muhasebesi nedeniyle parasal kazanç/kayıp kalemi altında 60 milyon TL’lik olumsuz etki oluştuğunu ifade etti.
Satışların reel büyümesi olumlu, artan net borç pozisyonu ise olumsuz olarak değerlendirildi. 4Ç24 finansalları, satış gelirlerindeki artışa rağmen FAVÖK tarafında görülen sınırlı baskılanma nedeniyle sınırlı olumlu olarak değerlendirildi.
Bununla birlikte artan net borç pozisyonunun hisse fiyatı üzerinde baskı oluşturabileceği, nihai olarak değerlendirmenin nötr yönde olduğu paylaşıldı.
Deniz Yatırım, AZTEK için 12 aylık hedef fiyatını 98,90 TL, önerisini “al” yönünde korudu. AZTEK, 11 Mart saat 15.38 itibarıyla yüzde 1 artışla 43,1 TL’den işlem görüyor.