
Enerji sektörünün önemli oyuncularından Europower Enerji ve Otomasyon Teknolojileri Sanayi Ticaret A.Ş., Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) tarafından düzenlenen “İTM 520 Ref. 154kV Çoruh Trafo Merkezi Yapımı” ihalesini kazanmıştı. İhale bedeli 207.2 milyon TL olarak açıklandı.
Kamuoyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre, ihalenin daha önce 30 Mayıs 2025’te bildirilmiş ön duyurusunda, Europower’ın yüzde 60 oranında bağlı ortaklığı olan Peak PV Solar Teknolojileri A.Ş.’nin en avantajlı teklifi verdiği ve ilk sırada yer aldığı belirtilmişti.
TEİAŞ Genel Müdürlüğü, ihaleye ilişkin olarak Europower Enerji’yi sözleşme imzalamaya davet etti. Taraflar arasında sözleşmenin önümüzdeki 10 gün içerisinde imzalanması bekleniyor.