Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TCMB’nin enflasyonla mücadelesine öldürücü darbe!

Önde gelen iki ekonomist, İmamoğlu’nun tutuklanmasına ilişkin yorumlarıyla endişeleri artırdı. Reuters yazdı…
TCMB’nin enflasyonla mücadelesine öldürücü darbe!
HABER GİRİŞ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması, yurt içi gündeminin yanında küresel basında da yankı uyandırdı. Önde gelen ajans Reuters, “Türk piyasaları Erdoğan’ın rakibinin ardından düştü” başlıklı haberinde yer verdiği uzman yorumlarıyla dikkat çekti.

Sizce Dolar Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Türk lirasının dolar karşısında 41,64 ile tüm zamanların en düşük seviyesine gerilediğini belirten ajans, şu ifadelere yer verdi:

“Yatırımcılar, Erdoğan’ın giderek otoriterleşen duruşunun ve en büyük rakibinin tutuklanmasının Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü üyesini istikrarsızlaştıracağı yönündeki korkular arttıkça Türk varlıklarını sattı.”

BlueBay Asset Management’ta stratejist olan Timothy Ash de düşük liranın ithalat fiyatlarını artırmasıyla bunu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelesine “öldürücü darbe” olarak gösterdi.

Capital Economics’te baş gelişmekte olan piyasalar ekonomisti olan William Jackson’a göre İmamoğlu’nun tutuklanması, Türkiye’deki daha geniş reform gündemiyle ilgili endişeleri de gündeme getirdi.

Jackson, “Bunun bir kısmı, ülkedeki kurumların ve hukukun üstünlüğünün zayıflamasına işaret ettiği içindir. Ancak aynı zamanda, ekonomik kaygılardan ziyade siyasi kaygıların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düşüncesine hakim olmaya başladığını da ima ediyor,” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın