Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

TCMB/Karahan: Dezenflasyon son aylarda hız kesti

TCMB Başkanı Karahan, ABD’de yaptığı konuşmada enflasyon hedefine ulaşana kadar sıkı para politikasının korunacağını dile getirdi. İşte detaylar;
TCMB/Karahan: Dezenflasyon son aylarda hız kesti
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, ABD’de Atlantik Konseyi tarafından düzenlenen panelde önemli açıklamalarda bulundu.

Fatih Karahan, enflasyon hedefine ulaşılana kadar sıkı para politikasının korunacağını ifade etti.

“Dezenflasyon Hız Kesti”

TCMB Başkanı, “Öncelikle fiyat istikrarının sağlanacağını sonra bütün problemlerin çözüleceğini söyledik. Dezenflasyon son aylarda biraz hız kesti ama biz bunu yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Fiyat istikrarını sağlamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Karahan, enflasyonda yüzde 5’lik hedefe ulaşana kadar sıkı para politikasını koruyacaklarını dile getirdi.

“Rüzgar Hep Karşıdan Esti”

2 yıl içerisinde ciddi anlamda rüzgarın hep kendilerine karşı estiğini söyleyen TCMB Başkanı, rüzgarı arkalarına alamadıklarını belirtti.

Güvenin bir gecede inşa edilemeyeceğini, bu konuda yol kat ettiklerini ancak daha fazla yola ihtiyacı olduklarını vurguladı.

Küresel volatilitenin yüksek ve belirsiz bir ortamın olduğunu söyleyen Başkan, “Daha fazla risk ve daha fazla fırsat var. TL’deki reel değerlendirmeye emek yoğun sektörlerde sıkıntı olabilir. Ancak fiyat istikrarını sağlamak için buna ihtiyacımız var” dedi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.