Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Tayvan, Çin Ordusunun Saldırı Tatbikatları Yaptığını Açıkladı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan ziyaretinin ardından, Çin ordusu tatbikatlarını sürdürüyor. Ayrıntılar haberde...
Tayvan, Çin Ordusunun Saldırı Tatbikatları Yaptığını Açıkladı
HABER GİRİŞ

Tayvan hükümet yetkilileri, ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin ziyaretine bir misilleme olarak, Çin uçakları ve savaş gemilerinin, bir saldırı için tatbikat yaptığını aktardı.

Pelosi’nin kısa ziyareti, Pekin’i ayağa kaldırdı ve başkent Taipei’ye ateşlenen balistik füzeleri içeren benzeri görülmemiş askeri tatbikatları beraberinde getirdi. Çin tatbikatlarının Pazar günü öğlene kadar sürmesi planlanıyor.

Tayvan Savunma Bakanlığı, çok sayıda Çin gemisi ve uçağının Tayvan Boğazı’nda, bir simülasyon saldırısının parçası olduğuna inandığı hareketler gerçekleştirdiğini söyledi. Tayvan ordusu bir uyarı yayınladı ve kıyıya dayalı füzeleri beklemeye alırken izlemek için hava keşif devriye kuvvetleri ve gemileri konuşlandırdı.

Bakanlık ayrıca, Kinmen adaları üzerinde uçan yedi insansız hava aracını ve Matsu adaları üzerinde uçan kimliği belirsiz uçakları uyarmak için işaret fişeği attığını söyledi. Her iki ada grubu da anakara Çin’in güneydoğu kıyılarına yakın bölgede bulunuyor.

Bölgede Tansiyon Yüksek

Çin Dışişleri Bakanlığı, sınır ötesi suç ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye yönelik borsaları da askıya aldığını bildirdi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Washington’ın Pekin’e defalarca Pelosi’nin Tayvan ziyareti konusunda bir kriz aramadığını açıkça belirttiğini söylemişti.

GCM Yatırım Banner

Blinken, ABD’nin bir krizi kışkırtmak için harekete geçmeyeceğini, ancak müttefiklerini destekleyeceğini ve Tayvan Boğazı’ndan standart hava ve deniz geçişi yapacağını sözlerine eklemişti.

Bölgedeki duruma dair Japonya’dan da açıklama geldi. Japonya Savunma Bakanlığı, Tayvan’ın başkenti üzerinde eşi görülmemiş şekilde dört füzenin uçtuğunu bildirdi. Bunun kendi topraklarına doğru ateşlenen dokuz füzeden beşinin kendi münhasır ekonomik bölgesine indiğini ve bu da bir ilk olarak diplomatik bir protestoya yol açtığını açıkladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın