Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Uçuşların Yeniden Başlaması ve Covid-19 Protokolü TAV Hisselerine Yaradı

Rusya 1 Ağustos’tan itibaren Türkiye ile uçuşlara başlanacağını duyurdu. Geçtiğimiz günlerde Covid-19 protokolü imzalayan TAV Havalimanları’nın hisseleri söz konusu gelişmelerle %1,5 artıda seyrediyor.
Uçuşların Yeniden Başlaması ve Covid-19 Protokolü TAV Hisselerine Yaradı
Son Güncelleme: 
Yorum

Dünya genelinde 16 milyona yakın insanın hastalanmasına ve 636 bininin hayata veda etmesine sebep olan Covid-19 pandemisi aylardır hayatımızı alt üst etmiş durumda. Aralık ayında Çin’de başlayan virüs, Mart ortasında neredeyse dünyanın her noktasına ulaşmıştı.

Salgının yayılma hızını durdurmak amacıyla alınan ilk tedbirler arasında seyahat yasaklarının getirilmesi yer alıyordu. Önce ülkeler arasında, sonra yurt içi yapılan uçuşlar tamamen durduruldu.

Salgının bazı ülkelerde azalmasının etkisiyle Haziran ayının başından itibaren birçok ülke uluslararası uçuş yasaklarını kaldırdığını duyurdu. Bu gelişme hava yolu taşımacılığı sektöründeki şirketlere de pozitif yansıdı. Bunların arasında ise birçok ülkede onlarca havalimanı işleten TAV Havalimanları yer alıyor.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, Rusya ile Türkiye arasındaki uçuşların karşılıklı olarak 1 Ağustos’ta başlayacağını duyurdu.

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova Uçuş AçıklamasıRusya Başbakanı Mihail Mişustin, video konferans şeklinde düzenlenen toplantıda salgın nedeniyle ara verilen uçuşlara 1 Ağustos’tan itibaren yeni başlanacağını açıkladı.

Başbakan Yardımcısı ise Türkiye gelişmeleri hakkında bilgi vererek 1 Ağustos itibarıyla İstanbul ve Ankara’ya, 10 Ağustos itibarıyla Antalya, Dalaman ve Bodrum’a uçuşların yapılacağının bilgisini verdi.

TAV Havalimanları, Türkiye’de Antalya, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas Bodrum ve Gazipaşa Alanya havalimanlarını; yurt dışında ise Gürcistan’da Tiflis ve Batum, Tunus’ta Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’da Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’da Medine ve Hırvatistan’da Zagreb havalimanlarını işletiyor.

Şirket bu ay başında yaptığı duyuruda Avrupa Havacılık Emniyeti Ajansı (EASA) tarafından oluşturulan “Havacılık Sektörü için COVID-19 Protokolü”nü imzaladığını duyurmuştu.

Sani Şeker Açıklama

Söz konusu sözleşme hem yolcuların hem de çalışanların sağlıklarını korumak için gerekli tüm tedbirlerin alınması gerekliliğini içeriyor. TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, havacılık sektörünün uluslararası olarak çok sıkı kuralları olan bir alan olduğunu söyledi.

Pandemiden en fazla etkilenen sektörlerin başında yer aldıklarını hatırlatan Şener, aynı zamanda en titiz şekilde çalışmak zorunda olunan kesim olduğunu da hatırlattı. Bu nedenle yolcuların ve çalışanların sağlığını korumak için belirlenen kriterleri yerine getirdiklerini aktardı.

TAV (TAVHL) hisseleri söz konusu gelişmelerle geçtiğimiz aylarda verdiği kayıplarını telafi etmeye başladı.
TAV Hisseleri Yükselişte
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

Şirketin Borsa İstanbul’da işlem gören hisseleri, pandeminin artış göstermeye başladı Mart başında 13 liraya kadar gerilemişti. Yıl içi en düşük 13,08 seviyesini kaydeden TAV hisseleri Nisan ortasında 22 üzerinde çıktıktan sonra yeniden negatif performans sergiledi.

Ancak son günlerde art arda gelen uçuşların başlayacağı haberi ve alınan olumlu kararlar kayıpların telafi edilmesine yardımcı oldu. TSİ 15:00’te %1,47 artıda 17,97 liradan işlem gören hisse fiyatı gün içinde 18,07’ye kadar çıktı. Analistler şirketin ikinci çeyrek finansal sonuçlarının hisselerin yönü konusunda belirleyici olacağını ifade ediyor.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu