Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Sri Lanka Putin’den Yakıt İstedi!

Sri Lanka, tarihinin en büyük ekonomik kriziyle mücadele ederken Sri Lanka Başkanı Putin’den yakıt istedi.
Sri Lanka Putin’den Yakıt İstedi!
HABER GİRİŞ

Sri Lanka Devlet Başkanı Nandasena Gotabaya Rajapaksa, Rus mevkidaşı Vladimir Putin’e iş birliği talebinde bulundu. Rus haber ajansı Tass’tan bugün edinilen bilgiye göre; Sri Lanka Başkanı Putin’den petrol alımına destek için bir çağrı gönderdi.

Nandasena’nın Moskova’ya yapacağı resmi ziyareti ile ilgili iki lider bugünlerde bir telefon görüşmesi yapacak. Ciddi bir yakıt krizi ile karşı karşıya olan Sri Lanka, adadaki rezervlerin neredeyse tükendiğini bildirdi.

10 Temmuz’a Kadar Sadece Temel Hizmetlere Yakıt Var!

Yakıt krizi sebebi ile devlet, kamu çalışanlarını uzaktan çalıştırmaya başladı. Okul otobüslerine de yakıt verilemediğini söyleyerek, kamu ve özel eğitim kurumlarında derslerin uzaktan işleneceğini bildirdi.

Yetkililer açıklamalarında 10 Temmuz’a kadar sadece temel hizmetlerde çalışan sürücülere yakıt desteğinde bulunulabileceğini açıkladı.

Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremesinghe geçen haftalarda yaptığı açıklamasında dünyanın Sri Lanka için yakıt sağlamaya istekli olmadığını söylemiş, “ithal olarak bile petrol alamıyoruz” diyerek endişelerini dile getirmişti.

GCM Yatırım Banner

Diplomat sözlerine ülke olarak ekonomilerinin tamamen çöktüğünü vurgulayarak devam etmişti. Sadece yakıt krizinin içinde olmadıklarını gaz, elektrik, gıda kıtlığının ötesinde çok ciddi bir durumla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Sri Lanka petrol ve gaz şirketi olan CEYPETCO’nun 700 milyon dolar borcunun olduğunu ifade eden lider; “Nakit için yakıt sağlamaya bile isteksizler.” diye konuşmuştu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.