Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ömer Gönül, borsada fonlar üzerinden yapılan fiyat manipülasyonu girişimlerine yönelik çok sert önlemler alınacağını açıkladı. Manipülasyon yapan portföy yöneticileri ve şirketleri için lisans iptaline varan cezaların uygulanacağını belirten Gönül, “Artık mecburen bir düzenleme yapacağız” ifadesini kullandı.
   kolayca yatırım yapın
Gönül, Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nde yaptığı açıklamada, manipülasyon cezalarının ağırlaştırılması için çalışma yaptıklarını da söyledi.
Kötü niyetli kişilerin bireysel manipülasyonun önü kesilince fonları kullanmaya yöneldiğini vurgulayan SPK Başkanı, “Buna müsaade etmeyeceğiz. Uyarılarımızı dinlemeyenlere ceza vermenin zamanı gelmiştir. Öncelikle fon yöneticilerinin lisans iptali ile başlarız” mesajını verdi.
Açıklamasında yatırımcıyı korumanın ana hedefleri olduğunun altını çizen Gönül, fonlara zarar gelmesine, yatırımcıya zarar verilmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Halka arzlara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gönül, yaklaşık 120-130 başvurunun olduğunu, dosyaların tamamlanmasının zaman aldığını ancak piyasa zemininin uygun olduğunu ifade etti. ,
Halka arzlarda manipülasyona asla izin vermediklerini ve bu konuda çok dikkatli davrandıklarını sözlerine ekledi.