NFT devi OpenSea platformuna ciddi bir rakip olma hedefiyle piyasaya giren Blur (BLUR) son dönemde kullanıcılara sunmuş olduğu airdrop ve ek getirilerle önemli derecede popülerlik ve ilerleme kaydetmiş durumda. Platform, ikinci sezon adını verdiği yeni kampanya duyurusunu da yaptı.
NFT ticaret hacmini de ikiye katlamayı başaran platformdaki etkinliklerin artması protokol için gas kullanımını artırırken, token fiyatının son dönemde aşırı oynaklık görüyor olması da dikkat çekiyor.
Ethereum’da 1 Numaralı Protokol Oldu!
Blur’un resmi Twitter hesabından geçen günlerde paylaşılan tweet’e göre ekosistemdeki genel gas kullanımı arttı. Bu durum, daha fazla kullanıcının kullanmaya başlamasına bağlı olarak, platformun NFT alanında artan önemi nedeniyle gerçekleşti.
Sonucunda Blur, gas kullanımı açısından hem Uniswap hem de Seaport’u geride bırakarak Ethereum’da bir numaralı protokol haline geldi.
Ağdaki artan ücretlerin bir nedeninin, popüler platform OpenSea’yi geride bırakan yüksek günlük faaliyet olabileceği belirtiliyor. Dune Analytics verilerine göre Blur, NFT alanındaki toplam hacmin yüzde 82’sini oluşturuyordu.
Bu yüksek aktivite nedeniyle ağdaki akıllı sözleşmelerde kilitlenen toplam değer de (TVL) arttı. Token Terminal verilerine göre TVL, haber yazımı esnasında 128.8 milyon dolara çıktı.
Sadakat Esasına Göre Token Dağıtımı Başlıyor
Blur, bu mevcut hakimiyet ve olumlu havadan yararlanmak için bir de token dağıtımı duyurdu. “İkinci sezon” olarak nitelendirilen programla birlikte kullanıcılara 300 milyon token dağıtımı gerçekleşecek.
Token dağıtımlarının sadakat esasına göre gerçekleştirileceği de belirtilidi. Sadakat, bir NFT koleksiyonunun platformda nasıl listelendiğine göre hesaplanır. NFT koleksiyonları yalnızca Blur’da listeleniyorsa ve başka hiçbir yerde listelenmiyorsa, kullanıcılar yüzde 100 sadakat puanı kazanacak. Sadakat puanı, kullanıcının listelediği NFT adediyle oluşacak.
Blur’un Geleceğinde Neler Var?
Protokoldeki gelişmelere rağmen, CoinMarketCap verilerine göre BLUR token fiyatı son 24 saatte yüzde 15’e yakın düştü. Fiyatı düşüyor olsa da balinalar, tokena ilgi göstermeye devam etti. Bu durum, Santiment tarafından sağlanan ve tokenı tutan büyük adreslerin yüzdesinin arttığının gözlemlendiği verilerle ortaya koyuldu.
Bununla birlikte, token etrafındaki aktivite arttı. Yüksek dolaşım hızı, BLUR’un işlem görme sıklığının yükseldiğine işaret ediyordu.
Ancak token çevresinde yüksek aktivite olmasına rağmen yeni adresler BLUR ile pek ilgili görünmedi. Bu, tokenın azalan ağ büyümesiyle ortaya koyuldu. Düşen ağ büyümesi, yeni adreslerin tokenı aktarma sayısının azaldığını gösteriyordu. Ayrıca, genel iyileştirmelere rağmen token etkinliği ise çok değişkendi.