Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Paşabahçe gayrimenkullerinin satışına karar verdi. Şirket, yatırım amaçlı gayrimenkuller hesabında izlenen toplam 117.018 metrekare büyüklüğündeki arsa niteliğindeki taşınmazları 171,5 milyon dolar bedelle elden çıkaracak.
Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yayımlanan açıklamaya göre satışa konu taşınmazlar, İstanbul İli Beykoz İlçesi İncirköy Mahallesi’nde çeşitli ada ve parsellerden oluşuyor. Satış işlemi peşin (cash) olarak gerçekleştirilecek ve işlemlerin en geç 30 gün içerisinde tamamlanması öngörülüyor.
Söz konusu arsalar, 171,5 milyon dolar bedelle Çelikler Taahhüt İnşaat ve Sanayi A.Ş.’ye devredilecek. Taraflar, tapu ve devir işlemlerine ilişkin vergi, resim ve harçları eşit şekilde karşılayacak. Şirket, karşı tarafın SPK düzenlemelerine göre ilişkili taraf olmadığını bildirdi.
Raporda söz konusu taşınmazların toplam değeri 7,39 milyar TL olarak belirlendi.Şirket açıklamasına göre, satış işlemi sonucunda 2 milyar 309 milyon 885 bin 500 TL zarar hesaplandı.
Satış bedelinin, şirketin son mali tablolarındaki aktif toplamına oranı yüzde 1,5; maddi duran varlıkların net değerine oranı ise yüzde 3,1 seviyesinde bulunuyor. Şişecam, satışın finansman açısından olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.