Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Şirket O Proje için 4 Milyon Euro İş Aldı: Hisseler Yeşillendi

Havalimanı projesini alan Birleşim Mühendislik Isıtma Soğutma Havalandırma Sanayi ve Ticaret A.Ş., yeni bir sözleşme daha aldı. Hisseler yeşil mumlara tutundu.
Şirket O Proje için 4 Milyon Euro İş Aldı: Hisseler Yeşillendi
HABER GİRİŞ

Sektörünün lider isimlerinden olan ve son açıkladığı üçüncü çeyrek bilançosunda yılın ilk dokuz aylık dönemindeki net kârını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 180’in üzerinde artıran Birleşim Mühendislik Isıtma Soğutma Havalandırma Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den yeni iş ilişkilerine dair bildirim geldi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden paylaşılan bildirimde, Birleşim Mühendislik’in bağlı ortaklığı bulunan Erde Mühendislik A.Ş. ile Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği A.Ş. arasında yapılan anlaşma paylaşıldı.

İki şirket arasında Çukurova havalimanı projesi kapsamında katma değer vergisi (KDV) ile birlikte toplam 4.300.000 euro tutarında sözleşme imzalandığı bildirildi. Sözleşme bedelinin güncel kurla KDV dahil toplam 163.388.304 TL değerinde olduğu belirtildi.

Mekanik tesisat işleri için Birleşim Mühendislik’in 2.000.000 euro+KDV’lik sözleşmeye, elektrik tesisat işleri için Erde Mühendislik’in 2.300.000 euro+KDV’lik sözleşmeye imza attığı açıklandı.

Son sözleşmeyle birlikte Çukurova havalimanı projesinin hem mekanik hem de elektrik işleri için KDV dahil toplamda 984.852.134 TL’lik iş alındığı açıklandı. İşin süresi için 3 aylık süre tanındığı kaydedildi.

Birleşim Mühendislik Hisse 19.12.2023
Kaynak: Paratic Piyasalar

Borsada BRLSM koduyla işlem gören şirket hisseleri yatırımcılarına yılbaşından bu yana yüzde 80 prim verdi. Son günlerde düşüş yaşasa da gelen sözleşme haberleriyle pozitif bölgeye geçiş yaptı. TSİ 11.06 itibarıyla yüzde 3’e yakın yükselişe geçerek 22,6 TL seviyesinden kayda geçti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın