Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sanayi üretimine ilişkin verilerin ekonomide toparlanmanın geniş bir alana yayıldığını gösterdiğini belirtti. Sanayi üretiminin büyümenin öncü göstergelerinden biri olduğunu vurgulayan Şimşek, imalat sanayisindeki alt sektörlerin büyük bölümünde artış yaşandığını ifade etti.
Şimşek, sosyal medya üzerinden yaptığı değerlendirmede, Kasım ayında sanayi üretiminin takvim etkisinden arındırılmış verilere göre yıllık bazda yüzde 2,4 arttığını, yılın ilk 11 aylık döneminde ise artış oranının yüzde 3,5’e ulaştığını açıkladı.
İmalat sanayisinde 24 alt sektörün 19’unda aylık bazda büyüme kaydedildiğine dikkat çeken Şimşek, bu görünümün sanayideki iyileşmenin yalnızca sınırlı alanlarla kalmadığını, genele yayıldığını ortaya koyduğunu söyledi.
Özellikle sermaye malı ve yüksek teknoloji gruplarında üretimin güçlü seyrini sürdürdüğünü belirten Şimşek, bu eğilimin yüksek katma değerli üretimi desteklediğini ve Türkiye ekonomisinin orta ve uzun vadeli büyüme potansiyelini güçlendirdiğini dile getirdi.
2026 yılının “Reform Yılı” olarak belirlendiğini hatırlatan Şimşek, verimlilik, rekabetçilik ve sürdürülebilirlik odaklı sanayi dönüşümünü hedefleyen reformların önümüzdeki dönemde hız kazanacağını ifade etti.