Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Şimşek: Dünya Bankası’yla 895,7 Milyon Euroluk Anlaşma İmzaladık

Bakan Şimşek, yenilenebilir enerji ve su verimliliği kapsamında Dünya Bankası ile 895,7 milyon euroluk kredi anlaşması imzaladıklarını açıkladı.
Şimşek: Dünya Bankası’yla 895,7 Milyon Euroluk Anlaşma İmzaladık
Son Güncelleme: 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Orta Vadeli Program (OVP) hakkında konuşarak önemli açıklamalarda bulundu. Cari açık ve dışa bağımlılığın azaltılması için yenilenebilir enerji yatırımlarının ve üretimde verimliliğin önem taşıdığını söyledi.

Bakan Şimşek, OVP kapsamında “yeşil dönüşüme” özel başlık açtıklarını ve kamu yatırımlarında bu projeleri önceliklendirdiklerini aktardı. Yurt dışı temaslarında da finansman kaynakları oluşturabilecek kişi ve kurumlarla görüşmeler yaptıklarını dile getirdi.

Enerji yatırımları ile cari açık ve dışa bağımlılığın azalacağına dikkat çekti.

Dünya Bankası’nın Türkiye’ye 35 milyar dolarlık destek vermesini planladığını hatırlattı. Söz konusu yatırımın deprem bölgesinin rehabilitasyonu ve yeşil dönüşüm başta olmak üzere reel sektörün yeni yatırımlarında kullanılabileceğini aktardı.

Bakan Şimşek, bu kapsamda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İller Bankası AŞ tarafından uygulanacak “Kamuda ve Belediyelerde Yenilenebilir Enerji Projesi” doğrultusunda Dünya Bankası’ndan 500 milyon euro tutarında finansman sağlanacağını kaydetti.

MANŞET HABER
Dış Ticarette Denge Zamanı: Açık Kapanıyor mu?

Konuya yönelik anlaşmanın imzalandığın açıkladı.

Ayrıca “Su Döngüselliği ve Verimliliğinin Artırılması Projesi” için de Dünya Bankası’ndan 395,75 milyon euro tutarında finansman sağladıkları bilgisini verdi.

Dünya Bankası ile 895,7 milyon euro tutarında kredi anlaşması imzaladıklarını belirtti. Söz konusu kredinin 570,75 milyon eurosu tahsisli, 325 milyon avrosu ise Hazine garantili olduğunu aktardı.

Kaynak: AA

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu