Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Say Yenilenebilir Enerji yeni rüzgar enerjisi ihalesini kazandı

Say Yenilenebilir Enerji, Endonezya’daki üretim tesislerine gönderilecek rüzgar türbini kulesi iç aksamları için 1,23 milyon euroluk ihaleyi kazandı.
Say Yenilenebilir Enerji yeni rüzgar enerjisi ihalesini kazandı
HABER GİRİŞ

Say Yenilenebilir Enerji Ekipmanları Sanayi ve Ticaret A.Ş., rüzgar enerjisi sektöründe yeni bir ihale kazandığını açıkladı. Yayımlanan bilgilendirmeye göre şirket, PT. Kenertec Power System tarafından açılan ve rüzgar türbini kulesi iç aksamlarını kapsayan ihaleyi aldı.

İhale bedeli 1 milyon 234 bin 492 euro olarak açıklandı ve tutarın tamamı Say Yenilenebilir Enerji’nin payına düşüyor. Bu rakam, şirketin kamuya açıkladığı son gelir tablosundaki brüt satış hasılatının yüzde 4,41’ine karşılık geliyor.

Şirket tarafından yapılan açıklamada, söz konusu üretimlerin müşterinin Endonezya’daki üretim tesislerine sevk edileceği belirtildi. Teslimatların 2026 yılının dördüncü çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

Say Yenilenebilir Enerji, yurt dışı satış ve pazarlama faaliyetlerini genişleterek ihracat potansiyelini artırmayı ve küresel pazardaki etkinliğini güçlendirmeyi hedeflediğini de bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.