SASA Polyester Sanayi A.Ş., 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla konsolide finansal tablolarını açıkladı. Şirketin net dönem zararı 21,99 milyon TL olarak gerçekleşirken, bir önceki yıl 23,93 milyon TL net kar kaydedilmişti.
Şirketin hasılatı 2025 yılında 53,1 milyar TL olurken, satışların maliyeti 49,55 milyar TL seviyesinde gerçekleşti. Böylece brüt kar 3,56 milyar TL oldu. Esas faaliyetlerden elde edilen kar ise 1,06 milyar TL olarak kaydedildi.
Finansman tarafında ise yüksek faiz ve döviz kuru farkları, şirketin finansman giderlerini artırdı ve net kar üzerinde baskı oluşturdu. Öte yandan, maddi duran varlıkların yeniden değerlemeleri sayesinde şirketin toplam kapsamlı geliri 19,2 milyon TL pozitif çıktı.
Şirketin toplam varlıkları 320,57 milyar TL, özkaynakları ise 154,3 milyar TL olarak kaydedildi. Kısa vadeli borçları 67,5 milyar TL, uzun vadeli borçları ise 98,8 milyar TL seviyesinde yer aldı.
kolayca yatırım yapın