Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye ve Ek Ödemesi Yönetmeliği’nin Resmi Gazete’de yayımlandığını duyurdu. Yeni yönetmelik 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak.
kolayca yatırım yapın
Buna göre hizmet sunum şartları ve kriterler doğrultusunda, personelin unvanı, görevi, disiplin durumu, çalışma şartları ve süresi, hizmete katkısı, verimliliği gibi pek çok konuda düzenleme yapıldı.
Düzenleme il sağlık müdürlüğü, il sağlık müdürlüğü birimleri, ulusal referans laboratuvarları ile sağlık tesislerinde görev yapan memurlar, sözleşmeli personel açıktan vekil olarak atananları ve Yükseköğretim Kanununun 38’inci maddesine göre görevlendirilen üniversite personelini kapsıyor.
Yönetmelikte personel sağlık tesisine fiilen katkı sağladığı sürece ek ödeme verileceği belirtildi. Saldırıya uğramış sağlık çalışanlarının istirahat süreleri ise çalışılmış gün olarak sayılacak. Sağlık tesislerine inceleme heyeti oluşturulacağı ve tabiplerin işlemlerinin inceleneceği açıklandı.
Resmi tatil günleri, idari nöbet izinleri hastalık rapor süreleri , kongre, konferans, seminer ve sempozyum gibi etkinliklerin bir yılda toplam 10 günü geçmeyen süreleri çalışmış gün olarak sayılacağı aktarıldı.
Ayrıca Bakanlıkça ilan edilmiş bulaşıcı ve salgın hastalığa yakalanan, kazaya, yaralanmaya veya saldırıya uğrayanların bu durumlarını sağlık raporuyla belgelendirmesi halinde kullandıkları hastalık izin süreleri de eklendi.
Ek Ödeme Tutarı Tavan Ek Ödeme Tutarını Geçmeyecek
Bakanlığın yayımladığı yönetmelikte sağlık tesisleri arasında görevlendirilen personele, geçici görev yaptığı sağlık tesisinden ek ödeme yapılacağı aktarıldı.
Personele yapılacak ek ödeme tutarının, tavan ek ödeme tutarını geçmeyeceği belirtildi. Personelin ek ödemesinin temel ve teşvik ek ödemesinden yapılacağı aktarıldı.
Ek ödeme döneminde asistan veya yan dal asistanı bulunmayan kliniklerde görev yapan hekimlerin puan hesabında bir kliniğe bağlı olarak çalışmayanların formüllerinin uygulanacağı açıklandı.
Döner sermaye gelirlerinden ek ödeme alan eğitim görevlilerine en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dâhil) yüzde 410, uzman tabip, tıpta uzmanlık mevzuatına göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerine yüzde 335 oranında merkezi yönetim bütçesinden ek ödeme yapılacak. Aynı zamanda Pratisyen tabip ve diş tabiplerine ise yüzde 265’i oranında ödeme verilecek.
Bakanlık tarafından teşvik ödeme oranları belirlenecek. Aynı zamanda kadro ve unvan katsayılarını yüzde 50’ye kadar artırıp azaltabilecek.
Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (HEKİMSEN) konuyla ilgili açıklamada bulundu.
HEKİMSEN, Sağlık Bakanlığı Ek Ödeme Yönetmeliği sendika tarafından değerlendirme yapılacağını bildirdi. Değerlendirme sonuçları, çözüm önerileri ve yol haritasını içeren resmi açıklamanın en kısa sürede kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.