Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya, Ukrayna’nın Doğudaki Kentlerine Yoğun Saldırılar Düzenledi

Ukrayna, Rusya’nın doğudaki kentlere saldırdığını, çok sayıda sivil ve askeri hedef aldığını açıkladı. Ayrıntılar haberde...
Rusya, Ukrayna’nın Doğudaki Kentlerine Yoğun Saldırılar Düzenledi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya, Ukrayna’ya yönelik saldırılarını son dönemde ülkenin doğusunda yoğunlaştırmaya başladı.

Ukraynalı yetkililer, Rusya’nın Ukrayna’nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk bölgeleri üzerinde tam kontrol sağlamak amacıyla çok sayıda sivil ve askeri hedefe saldırdığını bildirdi. Gece gerçekleşen saldırıda Nikopol kenti çevresine 120 roketin isabet ettiğini aktarıldı.

Dnipropetrovsk valisi Valentyn Reznychenko, kente düzenlenen saldırıda üç kişinin öldüğünü ve yedi kişinin yaralandığını söyledi.

Savaş Ukrayna’nın Doğusunda Tırmanıyor

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, 60’tan fazla yerleşim yeri ve askeri hedefe saldırı düzenlendiğini belirterek, “Düşman, Luhansk ve Donetsk bölgelerinin toprakları üzerinde tam kontrol kurmaya odaklanıyor.” açıklamasını yaptı.

Bölgeden gelen haberlere göre Pisky çevresinde şiddetli çatışmalar olurken, Ukrayna, Rus güçlerini topçu silahlarını korumak için bir nükleer santral kullanmakla suçladı.

Rusya destekli Donetsk Halk Cumhuriyeti’nden bir yetkili, eyalet başkenti Donetsk’in 10 km kuzeybatısındaki cephe hattında bulunan Pisky’nin Rus ve ayrılıkçı güçlerin kontrolü altında olduğunu söyledi.

Luhansk ve Donetsk eyaletlerinden oluşan Donbas bölgesi, Şubat ayında savaşın başında başkent Kiev’i ele geçiremeyen Rusya’nın ana hedefi haline geldi. Luhansk şu anda neredeyse tamamen Rus kontrolünde ama Donetsk’te direniş sürüyor.

Ukrayna cumhurbaşkanlığı danışmanı Oleksiy Arestovych, Rusya’nın Pisky’ye yönelik saldırılarının başarısız olduğunu söyledi. Luhansk bölge valisi Serhiy Gaidai ise Rusya’nın bölgeye paralı askerler gönderdiğini ifade etti.

Saldırılarla ilgili olarak Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, bombardımanlara yanıt vereceklerini ve bundan sonra Rusya’yı daha fazla inciteceklerini söylemişti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.