Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya AB’nin Petrol Yaptırımının Talebi Azaltmasını Beklemiyor

Avrupa Birliği’nin Rus petrolüne tavan fiyat kararı almasının ardından Rusya’dan açıklama geldi. Detaylar şöyle…
Rusya AB’nin Petrol Yaptırımının Talebi Azaltmasını Beklemiyor
HABER GİRİŞ

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası uygulanan yaptırımlar kapsamında, Avrupa Birliği tarafından petrol alımına tavan fiyat getirilmesi kararı alındı. Kararın yeni hafta ile beraber uygulamaya konması bekleniyor. Rusya cephesinden bu karar sonrası açıklama geldi.

Açıklamada, Batılı hükümetlerin petrol ihracatına bir fiyat sınırı getirmeye yönelik tehlikeli bir girişim olduğu söylenmesine rağmen, petrolde alıcı bulmaya devam edileceği kaydedildi.

G7 ülkeleri liderliğindeki Batılı ülkelerden oluşan bir koalisyon, Moskova’nın gelirlerini sınırlamak ve Ukrayna’yı işgalini finanse etme kabiliyetini sınırlamak amacıyla Rusya’nın deniz kaynaklı petrolünün fiyatını varil başına 60 dolarla sınırlama konusunda anlaştılar.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve üst düzey Kremlin yetkilileri, fiyat tavanını uygulayan ülkelere petrol tedarik etmeyeceklerini defalarca dile getirdiler. Rusya’nın ABD’deki büyükelçiliği, önlemlere rağmen petrolün talep görmeye devam edeceğini yineledi.

Bunun gibi adımların kaçınılmaz olarak artan belirsizliğe ve hammadde tüketicileri için daha yüksek maliyetlere neden olacağı kaydedildi. Açıklamanın devamında, “Tehlikeli ve gayri meşru enstrümanla mevcut flörtler bir yana, Rus petrolünün talep görmeye devam edeceğinden eminiz.” ifadelerine yer verildi.

GCM Yatırım Banner

G7 fiyat tavanı, AB dışı ülkelerin deniz yoluyla Rus ham petrolünü ithal etmeye devam etmesine izin verecek. Ancak nakliye ve sigorta şirketlerinin, tavan fiyattan daha düşük bir fiyata satılmadığı sürece dünya çapında Rus ham petrolü kargolarını elleçlemesini yasaklayacak.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın