Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rus Gazı, Almanya’nın Borçlanma Tutumunu Değiştirebilir

Almanya, Rus gazının kesilmesi durumunda katı borçlanma limitlerinden vazgeçebilir. İşte detaylar;
Rus Gazı, Almanya’nın Borçlanma Tutumunu Değiştirebilir
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Avrupa’nın en büyük ekonomisi, Rusya’dan gaz kesintisi endişeleriyle sarsılıyor. Rus emtiasına yüksek derecede bağımlı olduğu bilinen Almanya, gaz stoklamak gibi birçok adım atsa da soruna kalıcı çözüm bulunamadı.

Konuya aşina olan kaynakların yorumları, Almanya’nın bu sorunla uzun süre daha mücadele edebileceğini gösterdi. Adı açıklanmayan kaynaklara göre Rusya Almanya’ya doğal gaz dağıtımını tamamen durdurursa, Avrupa ülkesi gelecek yıl katı borçlanma limitlerine dönme planından vazgeçecek.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, kamu borcunun gelecek yıldan itibaren azaltması gerektiğini savunurken Rus gazı durumu değiştirebilir. Şansölye Olaf Scholz’un koalisyonunun kabine üyeleri arasında Rusya nedeniyle Berlin’in mali planlarına bağlı kalamayacağı konusunda fikir birliği olduğu söylendi.

Kaynaklardan bir tanesi, durumun borçlanmayla kalmayıp büyük bir krize dönüşebileceği konusunda uyardı. Buna göre yönetimdeki üç parti de Rusya’dan akışların tamamen durmasının Lehman Brothers finansal kriziyle aynı anda pandemi darbesine eşdeğer bir şok yaratacağını düşünüyor.

Cuma günkü bir basın toplantısında, Rus gazının tamamen durması durumunda Almanya’nın borç limitlerine sadık kalıp kalamayacağı sorulduğunda Lindner, buna uygun bir cevap verileceğini belirterek yanıt verdi. Bakan, yapılacak en iyi şeyin borç sınırına bağlı kalmak olduğunun altını çizdi.

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.