Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rekoru gören affetmedi: En çok altın satan iller sıralandı

Türkiye’de yıllık toplam altın mevduatına göre en çok altın satışı yapan iller belli oldu:
Rekoru gören affetmedi: En çok altın satan iller sıralandı
HABER GİRİŞ

Altın fiyatlarında önceki ay gören zirve seviyelerinin ardından bazı vatandaşlar satış yapmak için kuyumculara koştu. Ekim’de gram altın 5905 TL, ons altın ise 4381 dolarda rekor tazeledi.

Sizce Gram Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Gram altın yurt içi dinamiklerin de etkisiyle yıllık bazda ons altına göre daha güçlü bir performans gösterdi. Gram altın yıllık yüzde 82, ons altın ise yüzde 52 değer kazandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre Türkiye’de 9 ay itibarıyla 73 ilde vatandaşlar altın alımına yönelirken 8 ilde satış yapılması dikkat çekti.

CNBC-e tarafından derlenen bilgilere göre yılın ilk 9 ayında en çok altın satışı yapan iller belli oldu.

Yıllık toplam altın mevduatı artışına göre sıralama:

Erzurum: 71,45

Adıyaman: Yüzde 71,40

Bitlis: Yüzde 71,2

Ağrı: Yüzde 69,4

Van: Yüzde 67,4

Şırnak: Yüzde 63

Hakkari: Yüzde 54,4

Siirt: Yüzde 50,4

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/3Ç Kar/Zarar 45.67% / 54.33%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.