Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

RALYH: Temettü yok, kâr yedeklere aktarılacak

Ral Yatırım Holding, 2025 yılı karını dağıtmayarak olağanüstü yedeklere aktarma kararı aldı. Detaylar haberde:
RALYH: Temettü yok, kâr yedeklere aktarılacak
HABER GİRİŞ

Ral Yatırım Holding A.Ş. (RALYH), 2025 yılı kâr dağıtımına ilişkin Genel Kurul kararını açıkladı. Şirketin Türkiye Finansal Raporlama Standartları’na (TFRS) göre hazırlanan ve bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarına göre 2,32 milyar TL ana ortaklığa ait net dönem kârı elde edildi.

Vergi Usul Kanunu (VUK) kayıtlarına göre ise net dönem karı 514 milyon TL olarak gerçekleşti.

Şirket, söz konusu kar tutarına rağmen yatırım politikaları ve finansal stratejileri doğrultusunda kar dağıtımı yapılmamasına karar verdi. Bu kapsamda, genel kanuni yedek akçelerin ayrılmasının ardından kalan tutarın olağanüstü yedeklere aktarılması planlanıyor.

Alınan karar, Genel Kurul toplantısında kabul edildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.