
Ral Yatırım Holding A.Ş., bağlı ortaklıkları aracılığıyla Ankara’da düzenlenen önemli bir özelleştirme ihalesinde 3 milyar 100 milyon TL’lik teklifiyle ihaleyi kazandı.
Şirketin yüzde 100 bağlı ortaklığı RAL Yapı Mühendislik A.Ş.’nin sahibi olduğu Ral Prestij Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ihale sürecine katılım sağladı.
Söz konusu ihale, Ankara’nın Çankaya ilçesi Çayyolu-1 Mahallesi’nde bulunan toplam 27.614,85 metrekarelik üç parsel taşınmazın bir bütün olarak satışını kapsıyordu.
1. tur pazarlık ve nihai pazarlık görüşmeleri 21 Nisan 2025 tarihinde gerçekleştirilirken, Ral Prestij Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. tarafından verilen 3,1 milyar TL’lik teklif sonucunda ihale şirket uhdesinde kaldı.
Şirketten yapılan açıklamada, “İhale sonucunda izlenecek süreçlere ilişkin gelişmeler kamuoyu ve yatırımcılarımızla paylaşılacaktır” denildi. Ayrıca, açıklamanın İngilizce çevirisinin de kamuya sunulduğu, ancak resmi bağlayıcılığın Türkçe açıklamada olduğu vurgulandı.