Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Putin Son Tarihe Rağmen Avrupa’ya Gazı Kesmedi

Rusya, alıcıların ruble olarak ödeme yapmaları veya kesintiye uğramaları için bugünkü son tarihe rağmen Avrupa'ya gazı kesmedi. İşte detaylar;
Putin Son Tarihe Rağmen Avrupa’ya Gazı Kesmedi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Nisan’dan itibaren geçerli olacak Rus gazına rubleyle ödeme yapılmasına yönelik kararnameyi dün imzaladı. Söz konusu gelişmeye yönelik, “Rubleyle ödeme yapılmazsa Rus gazı sözleşmeleri durdurulacak” açıklaması yapıldı.

Ancak Rusya, alıcıların ruble olarak ödeme yapmaları veya kesintiye uğramaları için son tarihe rağmen Cuma günü gazın Avrupa’ya akışının devam etmesine izin verdi. Aynı zamanda Moskova’nın Ukrayna’nın bir teklifine yanıt vereceğini söyleyerek barış görüşmeleri yeniden başladı.

Putin’in bugün itibarıyla ruble olarak ödeme yapmadıkları takdirde doğalgaz alıcılarını kesme emri Avrupa’da alarma yol açtı.

En büyük alıcı olan Almanya, Putin’in talebini şantaj olarak nitelendirerek sonuçlarına karşı uyardı. Tüm bu gelişmeler endişeleri artırırken bugün boru hatları normal şekilde çalıştı.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, kararnamenin önceden ödenmiş olan gönderileri etkilemeyeceğini ancak ayın ikinci yarısında yeni ödemelerin yapılması gerektiğinde sorun haline geleceğini söyledi.

GCM Yatırım Banner

Peskov gazetecilere yaptığı açıklamada; “Bu, ruble olarak bir teyit edilmediği takdirde gaz arzının 1 Nisan’dan itibaren kesileceği anlamına mı geliyor? Hayır, gelmiyor ve bu, kararnamenin bir sonucu değil” dedi. Mevcut arzın ödemesinin bugün yapılmadığını, ayın ikinci yarısının sonunda, Nisan’da, hatta Mayıs başında yapıldığını ekledi.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.