Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Powell’dan FED’de ayarlama süreci mesajı: Gözden geçiliyor

FED Başkanı Jerome Powell, FED'in kapsayıcı politika belirleme çerçevesinde ayarlamalar yapma sürecinde olduğunu söyledi.
Powell’dan FED’de ayarlama süreci mesajı: Gözden geçiliyor
HABER GİRİŞ

FED Başkanı Jerome Powell, merkez bankasının pandeminin ardından enflasyon ve faiz oranlarının görünümündeki anlamlı değişiklikleri hesaba katmak için kapsayıcı politika belirleme çerçevesinde ayarlamalar yapma sürecinde olduğunu dile getirdi.

Yaptığı açıklamada Powell, “Ekonomik ortam 2020’dan bu yana önemli ölçüde değişti ve gözden geçirmemiz bu değişikliklere ilişkin değerlendirimemizi yansıtacak,” dedi.

Mevcut çerçevesini beş yıl önce benimseyen FED, bu yıl bu çerçeveyi gözden geçirmeye başladı. Gözden geçirmenin FED’in şu anda faiz oranlarını nasıl belirlediğini etkilemesi muhtemel değil. Powell daha önce FED’in bu süreci tamamlayabileceğini ve sonuçları Ağustos ya da Eylül ayında açıklayabileceğini ifade etmişti.

Powell, pandeminin ardından enflasyona göre ayarlanmış ya da reel faiz oranlarının yükselmesinin bankanın mevcut çerçevesinin unsurlarını tartışmaya açabileceğini öne sürdü.

FED başkanı “Daha yüksek reel faiz oranları, enflasyonun 2010’ların kriz arası dönemine kıyasla ileriye dönük olarak daha oynak olabileceği ihtimalini yansıtabilir. Daha sık ve potansiyel olarak daha kalıcı arz şoklarının yaşanacağı bir döneme giriyor olabilir ki bu hem ekonomi hem de merkez bankaları için zorlu bir sınavdır,” diye konuştu.

FED’in mevcut gözden geçirmesi, merkez bankacılarının 2020 yaklaşımının eksikliklerini, özellikle de o zamanlar ne kadar olası görünmese de geniş bir ekonomik sonuç yelpazesine karşı dirençli olmadığını hesaba katma girişimini temsil ediyor.

Powell, halkın enflasyonun pandemi öncesindeki seviyelere gerileyeceğine inanmaması halinde, enflasyondaki son düşüşün işsizlikte bir artış olmadan gerçekleştirilmesinin mümkün olamayacağını da söyledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.