Koç Üniversitesi Hanehalkı Enflasyon Beklenti Anketi Kasım ayı sonuçlarına göre 12 ay ileriye yönelik ortalama beklenti önceki aya göre yüzde 53’te sabit kaldı. Bu değer, son 12 aylık döneme ait ortalama hissiyat olan yüzde 68 düzeyi ile karşılaştırıldığında, gelecek döneme ilişkin 15 puanlık bir düşüş beklentisi anlamına geldi.
Yıl sonu enflasyon beklentisi önceki yüzde 60’dan yüzde 61’e yükselirken geçmiş 12 ay için enflasyon hissiyatı yüzde 68’de değişmedi.
Bu ay 17–21 Kasım 2025 tarihleri arasında uygulanan anket bulguları, Nisan ayından itibaren gözlenen enflasyon beklentilerindeki düşüş eğiliminin bu dönemde durağanlaşma gösterdiğine işaret etti.
Mart–Kasım dönemine ilişkin genel değerlendirmede, Koç Üniversitesi Hanehalkı Enflasyon Beklenti Anketi sonuçlarının TCMB’nin sektörel enflasyon beklenti anketi ile büyük ölçüde paralel bir seyir izlediği görüldü.
Koç Üniversitesi’nden Prof. Dr. Selva Demiralp, X hesabı üzerinden ankete ilişkin sonuçları paylaşarak “Ekonomi politikalarına güvendiğini ve güvenmediğini söyleyenlerin 12 ay ileriye yönelik beklentileri arasındaki makas bu ay ilk defa 21 puan açıldı” dedi.
Paylaşımdaki grafikte ekonomi politikalarına güvendiğini belirtenlerin beklentisi yüzde 40 olurken güvenmediğini belirtenlerin beklentisi yüzde 61 oldu.