Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Platin ve paladyum haftanın şampiyonu oldu!

Platin bu hafta 11 yılın zirvesine ulaşırken paladyum da yükseldi. Metaller, altın ve gümüşü geride bıraktı.
Platin ve paladyum haftanın şampiyonu oldu!
HABER GİRİŞ

Altın ve gümüşü sollayan platin, bu hafta 1500 dolar eşiğini aşarak 11 yılın rekorunu kırdı. Cuma günü 1592,9 dolarla zirve tazeleyen değerli metal, haftalık yüzde 11,68 getiriyle öne çıktı.

İkamesi paladyum da platine paralel güçlü yükseldi ve haftalık yüzde 12,1 kazancıyla haftanın şampiyonu oldu. Bununla birlikte platin diğer göstergelerde şampiyonluğunu korudu.

Değerli metal yıl başından bu yana yüzde 74 artışla, altın, gümüş, bakır ve paladyumu geride bıraktı.

Haftalık bazda altın ve gümüş ise sırasıyla yüzde 2,02 ve yüzde 6,99 artış kaydetti.

Arz-talep dengesizliğine ilişkin endişelerin derinleşmesi ve ayrıca Çin’deki talep artışıyla daha gevşek para politikası beklentileri, yatırımcıları altından platine doğru itti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/2Ç Kar/Zarar 32.49% / 67.51%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.