Kurumların sıkı şekilde takibe aldığı emisyon değerlerine Peugeot’un da takılacağı söylendi. Bir anda tüm firmalar, modellerinin lüks oluşu fark etmeksizin motor hacimlerini olabilecek en düşük seviyelere çekmişti. Sebebi de yine doğaya salınan CO2. Özellikle dizel motorlu modellerde durum daha sıkı takip ediliyor. O yüzden geliştirilmeyen ve maliyeti fazla olan motorin yakıtlı üniteler bitirilerek, elektrik döneminin kapıları daha geniş açılmaya çalışılıyor.
Fransız markanın 308 GT ve 308 GTi serilerinin CO2 salınımlarının normlara uygun olmadığı açıklandı. Son dönemlerde Peugeot haricinde, hot hatch sahiplerinin bazıları da ortalama emisyon değerlerini yakalamak adına motorlarında güç azaltmaya gitmişti. Peugeot, bakalım 5 kapılıları için nasıl bir önlem paketi hazırlayacak.
1.6L benzin ve dizeller değişime gidiyor.Testler sırasında 1.6L 225 ps üreten 308 GT‘nin 133 g/km CO2 yaydığı tespit edilmiş. O yüzden Haziran ayında GT versiyon üretiminin bitirileceği haberini aldık. Aynı kare içerisinde 263 ps ile hareket eden ve 148 g/km zehirli gaz bırakan 308 GTi, yıl sonuna düzeltilmesi için uğraşılacak.
Kademeli ve planlı şekilde aracın fazla yükleri üzerinden atılacak. Ağırlık ögeleri çoğaldıkça CO2’nin değerleri de artıyor. Muhtemelen bu engele takılan tüm markalar aynı yolu izleyecekler. Öte yandan GTi, WLTP standartlarına uyması için 7 ps gücü araçtan alınmıştı. Azalan beygire göre tork 10 birim artmıştı.
Gelecek sene son duruşuyla yollara çıkartılacak 308 GTi’ın motorları hakkında çok sağlam söylemler var. Hot hatch’in aktarım organı biri benzin motor ve bunu destekleyen iki ayrı elektrik motoruyla çıkışı konuşuluyor.
Eğer ki düzen bu şekilde gerçekleşirse 300 ps güç alınacağı söyleniyor. Sonuç olarak güç artışı en iyi derecede yapılmış olsa da bu CO2’yi etkilemeyecek hatta düşmesine neden olacak. GT’nin kapanış haberi ardından 308 GTi hakkındaki motor gelişmelerini sizlere vermiş olduk. Bakalım süreçte neler değişip neler aynı bırakılacak!