Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Petrol fiyatı yükselirken “motorine indirim” geliyor

İsrail ile İran arasındaki çatışmalara hafta sonu ABD'nin de dahil olmasıyla petrol hızlı yükselirken, motorine indirim gelmesi şaşırttı.
Petrol fiyatı yükselirken “motorine indirim” geliyor
HABER GİRİŞ

İsrail ile İran arasındaki çatışmalar 11’inci gününe girerken, hafta sonu ABD de çatışmalara dahil oldu. Petrol fiyatları 5 ayın zirvesini görürken, akaryakıt fiyatlarına üst üste zamlar geliyor. Geçen hafta üst üste gelen zamların ardından motorin fiyatı 55 TL’yi geçmişti.

Brent petrol yükselirken yeni zam beklentisi güçlenmişti. Buna karşın motorine bu gece yarısından itibaren 1,66 TL’lik bir indirim beklenmeye başlandı. Benzinde ise bir değişiklik henüz beklenmiyor.

En son benzine 1,51 TL, motorine ise 3,32 TL’lik zam yapılmıştı. Bu şekilde çatışmaların gerçekleştiği ilk hafta motorine 8 liradan fazla zam gelmişti.

Akaryakıt fiyatlarında tarihi anlar yaşandığını söyleyen piyasa uzmanı Olcay Aydilek, motorine gelecek indirimi sosyal medya hesabından duyurdu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.