
İngiliz göstergesi FTSE 100 Endeksi, bugün dünkü keskin kayıplardan toparlanmaya çalışsa da negatif bölgeye döndü. Dünkü kapanışı 7,058.86 puandan yapan bugüne yatay başlayıp hafif yükseldi. Ancak kısa süre sonra yeniden yönünü aşağıya çevirerek negatif bölgeye döndü.
TSİ 11.20’de yüzde 0,10 ekside işlem gören borsa endeksinin gün içi hareket aralığı 7,035.34 – 7,083.35 puan oldu.
5 günlük kayıp ise yüzde 2,30’a yükseldi. Yıl başından bu yana yüzde 9,14 değer kazanırken bir yıllık kazanç yüzde 15,5’e yükseldi.
Yazım sırasında en güçlü hisse artışları J Sainsbury, JD Sports Fashion, Imperial Brands, Tesco ve Ocado Group tarafından kaydediliyor.
Ekonomik veri cephesinde İngiltere’nin perakende satışları Temmuz’da bir önceki aya göre yüzde 2,5’le beklenti üstü düştü. Bu Ocak ayından bu yana en büyük düşüşü işaretledi.
Aynı zamanda GfK Tüketici Güven Endeksi, COVID-19 pandemisinin başlangıcından bu yana en yüksek seviye olan bir önceki aydaki -7’den 2021 yılının Ağustos ayında -8’e geriledi. Bununla birlikte GfK, anketin iyimser kaldığını söyledi. Kurumsal cephede Marks & Spencer’ın kâr görünümünü yükselttiği görüldü.