
Peker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (PEKGY) yönetim kurulu tarafından 16 Ocak 2025 tarihinde yüzde 100 oranında bedelli sermaye artırımı kararı alınmıştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) bu kararı dün akşam onayladığını açıkladı.
Şirket 15 milyar TL olan kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 2,5 milyar TL olan mevcut sermayesini 5 milyar TL’ye yükseltecek. Yüzde 100 oranında yapılacak bedelli sermaye artırımı ile 2,5 milyar TL nakden sağlanacak.
Artırılacak 2,5 milyar TL sermayeyi temsil edecek payların beheri 1 TL nominal değerli 157.377.360 TL’lik kısmının A grubu ve nama yazılı, 2.342.622.640 TL’lik kısmının B grubu ve hamiline yazılı olarak ihraç edileceği biliniyor.
Yeni pay alma hakkı 15 gün olarak belirlenirken, hakları kullanılmayan B grubu paylar, Tasarruf Sahiplerine Satış Duyurusu’nda ilan edilecek tarihlerde 2 iş günü süreyle nominal değerin altında olmamak kaydıyla Borsa İstanbul Birincil Piyasa’da oluşan fiyattan satılacak. Yine de satılamayan pay kalırsa iptal edilecek.
Elde edilecek fon nerede kullanılacak?
Peker GYO tarafından yapılacak yüzde 100 bedelli sermaye artırımı sonucunda elde edilecek fonun kullanımına ilişkin rapor yayımlanmıştı. Sermaye artırımından brüt 2,5 milyar TL fon elde edilmesi beklenirken, tahmini halka arz giderleri olan 8.331.250 TL’nin düşülmesiyle net 2.491.668.750 TL fon elde edilmesi planlanıyor.
Sermaye artışından elde edilecek fonun;
- Yüzde 45’i banka kredilerinin kapamasında,
- Yüzde 45’inin mevcut ve halihazırda devam etmekte olan yatırımlarda,
- En fazla yüzde 5’inin işletme sermayesinde,
- En fazla yüzde 5’inin yeni yatırımlarda kullanılacağı açıklandı.
Aynı zamanda ihtiyaç duyulması halinde bu fon kullanım kalemleri arasında yüzde 5 geçiş yapılabileceği de söylendi.