Pegasus Hava Taşımacılığı, Boeing 737-10 uçak siparişi kapsamında kullanılacak motorlar için CFM International ile tedarik ve bakım sözleşmeleri imzaladı.
Şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, daha önce duyurulan ve 100’ü kesin, 100’ü opsiyonlu olmak üzere toplam 200 uçağı kapsayan Boeing 737-10 siparişi çerçevesinde teslim alınacak 150 adede kadar uçakta kullanılacak LEAP-1B tipi motorlar için anlaşmaya varıldı.
İmzalanan sözleşmeler kapsamında CFM, satın alınan her bir motor için teslim tarihinden itibaren 10 yıla kadar bakım hizmeti sağlayacak. Motor teslimatlarının, Boeing 737-10 uçaklarının teslimat süreciyle paralel olarak 2028 yılından itibaren başlaması planlanıyor.
Pegasus, söz konusu motor anlaşmalarına dahil tüm uçaklar için 10 yıl süreyle bakım hizmeti alması durumunda, CFM’ye yapılacak toplam ödemenin yaklaşık 5,9 milyar dolar seviyesine ulaşmasının öngörüldüğünü bildirdi.
kolayca yatırım yapın