
Pasifik Teknoloji (PATEK) tarafından yılın ikinci çeyreğine ilişkin finansal tablolar bu sabah yayımlandı. Şirket yılın ilk yarısında net zarardan net kâra geçiş yaptı.

kolayca yatırım yapın
Pasifik Teknoloji 2024 yılının ilk yarısında 59,3 milyon TL net zarar açıklarken, 2025 yılının ilk yarısında 373,6 milyon TL net kâr elde etti. Böylece zarardan kâra geçiş yapmış oldu. 2024 yılı ise 138,4 milyon TL’lik zararla kapatılmıştı.
PATEK’in satış gelirleri 1.346 milyon TL olurken, 2024 yılının aynı dönemine göre yüzde 130 oranında arttığı görüldü. Brüt kârı ise aynı dönemde 122,1 milyon TL’ye yükselerek, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1325 oranında büyüme gösterdi.
Esas faaliyet zararı ise 1Y24’teki 86,8 milyon TL’den 178,8 milyon TL’ye yükseldi. FAVÖK tarafında -80,9 milyon TL’lik bir veri açıklayan şirketin işletme zararı büyüdü. Finansal borçlarında da yıllık bazda yüzde 16 artış gözlendi.
PATEK’in varlıklarının yüzde 52 büyüdüğü görülürken, net borç negatife döndü.